miércoles, 30 de diciembre de 2015

"Informació a Internet"



Durant aquesta setmana he navegat per la xarxa i he descobert webs de ciències molt interessants. En particular m’agradaria destacar “Recerca en Acció: http://www.recercaenaccio.cat/agaur_reac/AppJava/ca/index.jsp”. En aquesta web podeu trobar noticies de ciència recents, però trobe d’especial interes l’apartat “experimenta” on pots cercar experiments per materies i nivell d’aprenentatge i fins i tot proposar un experiment. Probeu l’ experiment “extracció de l’ADN del kiwi” per a 4º d’ESO i 1º de Batxillerat. També ofereix jocs i recursos educatius com: Juga a reconèixer el cant dels ocells, La tectònica de plaques i la deriva dels continents, El joc de l’evolució, RYM (un “trivial” de ciència interactiu online), Blood typing game (Identifica els grups sanguinis i salva els teus pacients, i a més practica l’anglès)…

  Altra web descoberta és “Grup d’anellament l’Horta: http://massamagrellpardalet.wordpress.com/”. Ací podeu trobar tota mena d’informació d’anillament d’aus, i on és especialment interesant l’article de noms catalans dels ocells.

Respecte a les revistes digitals de ciència m’agradat “Mètode.  http:/metode.cat/”. Es tracta d’una publicació trimestral de divulgació de la ciència en català de la Universitat de València. Quasi tots els articles estan disponibles per a descarregar-los. En particular, m’agradat les monografies anomenades “Viure amb el canvi climàtic”i “Quan es crema el bosc” que es podrien utilitzar per a treballar les Ciències de la terra i Mediambientals de 2º de Batxillerat. No obstant, m’he quedat amb ganes de llegir “El cervell al descobert” que no estava disponible per a descarregar.

A més a més, aquesta web m’ha facilitat un enllaç a la web de la Generalitat Valenciana http://www.agricultura.gva.es/va/web/biodiversidad/biodiversidad on l’àrea de Medi Natural- Biodiversitat m’ha permet trobar una gran grapat de recursos molt útils i de qualitat (i descarregables) per a proposar treballs de recerca web als alumnes de qualsevol nivell. Faig especial menció a la revista BIOdiversitat disponible en aquesta pàgina.

Per altra banda, la revista Geologica Actahttp://www.raco.cat/index.php/GeologicaActa no em va convèncer per tindre els articles en anglès, i Orsis: http://www.raco.cat/index.php/Orsis tampoc per ésser massa complexa per a alumnes d’Educació secundària.

El blog Educació i les TIChttp://www.educacioilestic.cat/ és molt complet i et permet enllaçar amb altres blogs d’educació (llistat per nivells i diversitats). Així vaig conèixer el Cuadern Intercultural  http://www.cuadernointercultural.com/ que és molt útil per a ajudar als alumnes inmigrants, però que es presenta en castellà.

També he tingut l’oportunitat de trobar de casualitat el blog “En el núvol” http://enelnuvol.blogspot.com.es/ , molt útil com a magatzem de eines TIC per a fer més atractives les unitats didàctiques i treballar amb l’ordinador, el mòbil o les tablets a l’aula.

Per a finalitzar, vull comentar la meva experiència amb els portals educatius. Així he navegat per http://www.edu3.cat/ i http://www.edu3.cat/. Aquestos portals em pareixen molt interessant per a conèixer cóm treballen en altres centres educatius i compartir experiències. Del  primer portal destacaria l’apartat de “Recursos audiovisuals” molt útil per a conèixer noves eines TIC. No obstant, m’ha agradat més el segon portal. Aquest ofereix informació valuosa com: consells per a navegar  a internet amb seguretat, educació per a la salut, orientació laboral i educativa, programes d’acollida de nous alumnes, el Diari de l’Escola (amb reportatges d’actualitat), lectures recomanades per grau de dificultad, recursos multimedia per àrea i nivell (cal destacar per a ciències: Laboratori virtual, Nuestro cuerpo en un clic, Fem química!, Un minut de ciència, Parlem d’evolució, El canvi climàtic i els seus efectes a Catalunya…), enllaços a recursos en altres idiomes… Amés, aquest portal m’ha permés cercar noves webs de recursos educatius que no coneixia com: https://www.facebook.com/educaciontrespuntocero/ i https://www.educaixa.com/ca/.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.