- Webquest (WQ): es tracta d'un treball d'investigació emprant la web. És un conjunt d'activitats ordenades i orientades pel professor per a desenvolupar competències com el treball cooperatiu, la competència informàtica i en noves tecnologies de la informació, la destresa cognitiva, la reflexió, i la fluïdesa lingüística.
Ací teniu bases de dades de webquest ordenades per matéria i nivell:
- http://webquestcat.net/
- https://sites.google.com/site/100webquest/llengua-catalana
- http://weib.caib.es/Recursos/webquest/recull.htm
- Un recull de webquests que he trobat: http://calaix-de-recursos.webnode.es/recull-de-webquest/, WQ per a treballar els drets humans, http://www.xtec.cat/~msegue/selec_webquest.htm.
Aquest enllaç és una ferramenta (1,2,3 Tu Webquest) per a crear webquests online i en diferents idiomes i rúbriques per a webquests.
Ací també teniu un tutorial per a construir una miniquest (com una webquest però de menor durada) i diversos recursos per a la creació d'una WQ.
Recomane diversos Webquests per a Biologia: Transgènics. I tu, què en penses?, Ecologia domèstica: l'aigua, els terratrèmols, Cèl·lules mare: entre l’esperança i la controversia, Genètica humana...
- Cacera del tresor: és un treball de recerca a la web per a resoldre una pregunta plantejada pel professor. Es tracta d'una activitat més curta que la WQ.
http://www.tressisens.net/WebCaceres/naturals.htm (molt bó, amb taula classificatòria dels recursos).
Ací teniu un mapa conceptual de les parts que ha de tenir una cacera del tresor: http://www.materialesdelengua.org/WEB/cazatesoros/caceres.html i una aplicació per crear caceres.
Algunes de les caceres que recomane per a biologia o Ciències naturals són: Clima i vegetació de Catalunya, Ens fem un bloc en Blogger?, el mosquit tigre, Eclipsis, Ecosistemes, El boletaire, meduses, els volcans...
- Viki o Wiki: es tracta fonamentalment d'una pàgina creada per un grup de persones on tots poden editar els continguts. És un recurs per a compartir informació, per a incentivar la participació dels alumnes i la cooperació.
I per a crear vikis: Wikispaces.
Ací teniu també uns exemples de viki: Aula3, Aula d'acollida (molt útil per a rebre als alumnes nouvinguts), Vikidites (recull de dites populars catalans)...
- Blogs: són una mena de diaris personals publicats a internet per una persona o grup de persones. Aquesta eina educativa pot servir per a gestionar l'aprenentatge dels continguts (penjar activitats o altres recursos per a fer més entretinguda la matèria, per a crear xarxes col.laboratives entre els alumnes d'un grup...
I altres que he descobert i m'han agradat especialment i que són especialitzats en Ciències naturals:
- Naturalsom
- Ciències de la naturalesa
- CNxarc
- CTMA
- Taller de ciències experimentals
- Tècniques experimentals
- Cultura científica
- Prefesdeciències
No hay comentarios:
Publicar un comentario
Nota: solo los miembros de este blog pueden publicar comentarios.